Плевенската полиция с нов удар срещу наркотиците, задържани са трима

Предстои назначаване на физико - химическа експертиза на иззетите вещества

На 30 юни е извършено претърсване и изземване при условията на неотложност на жилище в Плевен. Намерени и иззети са 3 полиетиленови плика, съдържащи бяло кристалообразно вещество с общо количество около 100 грама, два полиетиленови плика, съдържащи суха зелена тревиста маса с характерни белези на канабис, общо около 2 гр., пластмасова туба с вместимост 10 литра, съдържаща червена течност, две пластмасови туби с обем 10 литра, съдържащи мътна течност, 5 пластмасови контейнери с вместимост 100 мл с неустановено вещество, 2 стъклени бутилки от 1 литър с надпис „Ацетон“, два пластмасови контейнера с вместимост 1 литър, съдържащи натриева основа и ел.везна. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза на иззетите вещества.

Жилището е обитавано от 42-годишен, 23-годишен и 39-годишен. Лицата са задържани за срок до 24 часа в полицията. На друг адрес в Плевен, обитаван от 42-годишния, са намерени и иззети бяло кристалообразно вещество с общо количество около 1 грам и ел.везна.

Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. За престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК е образувано досъдебно производство. Работата продължава.