Плевенска гордост: Ученичка от СУ "Иван Вазов" - пълна отличничка на матурите

Виктория Монова е сред тримата пълни отличници в цялата страна

Kaкто вече писахме, от явилите се на изпитите по БЕЛ и математика около 60 000 седмокласници в цялата страна, с максимален брой точки и по двата предмета са трима ученици. Те са получили максималния брой от 100 точки и на двата изпита. Това се ученици от областите Бургас, Плевен и Варна.

Момичето от града на Панорамата, постигнало големия успех, е 14-годишната Виктория Монова, възпитаничка на СУ "Иван Вазов".

Горди с постижението й са директорът Димитър Митев, ръководителката Цветослава Горанова, съученици, приятели, близки и роднини. Горди са и всички плевенчани, защото това е поредното доказателство, че в Плевен се раждат талантливи и умни деца.

Виктория е избрала да продължи и занапред обучението си в плевенското иновативно училище.

"Изминалите три години в СУ “Иван Вазов“ за мен бяха много специални. Изградих много ценни приятелства и контакти. Както многото положителни емоции, така и предизвикателните моменти оставиха в мен приятен привкус. Научих много за живота и натрупах ценен опит. Тук се цени придобиването на знания и разбирания и това ме вдъхновява. Учителите създават атмосфера на приятелство и взаимно доверие. Много приятно се размива границата между учител и ученик, без да се нарушава реда. Това дава свобода за развитие на всички. Тук се чувствам обичана, ценена и получавам възможности за личностното си израстване. Знанията, успехите и наградите са много важни, но по-важни от тях са отношенията между хората", споделя Виктория.