Закопчаха трима от град Левски заради наркотици

Бум на задържани с дрога местни жители през последните дни

На 3 юли около 15:40 часа на  улица "Ал. Стамболийски" в град Левски е извършена проверка на 43-годишен. Мъжът доброволно предава кибритена кутия, съдържаща бяло кристалообразно вещество, което по негови данни е метаамфетамин. При последващо претърсване в дома му е открит плик с размери 20/10 см.q съдържащ суха зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана. В избено помещение, в шкаф са намерени 6 растения в пластмасови кофички с височина около 10 см. и по данни на притежателя са марихуана. Открита е и инсталация за отглеждане на растенията - лампи, вентилатори и термометър. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. 43-годишният е задържан в РУ - Левски за срок до 24 часа. Работа по случая продължава разследващ полицай.

На 4 юли 2020 година около 22.40 часа при обход в град Левски на улица "Ал. Стамболийски" е спрян 33-годишен местен жител. Той предава с протокол за доброволно предаване хартиен свитък с размери 4 х 4 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество. По негови данни съдържанието в свитъка е "пико" за лична употреба. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза. Лицето е задържано за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 5 юли около 00.10 часа при обход в град Левски на улица "Братя Миладинови" при проверка 27-годишен от същия град предава с протокол за доброволно предаване хартиен свитък с размери 2х1 см. и станиолен свитък с размери 10х5 см, съдържащи бяло кристалообразно вещество и кафява смолиста маса. По данни на мъжа съдържанието в хартиения свитък е "пико", а в станиоления свитък екстракт от марихуана за лична употреба. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза. 27-годишният е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал. 3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. Работата продължава разследващ полицай.