Горя широколистна гора край Беглеж, пожарникарите спасиха 20 дка

Пожар опустоши цех за екобрикети край Плевен

На 6 юли огнеборци от РДПБЗН - Плевен са локализирали и загасили запалени сухи треви и храсти в Плевен землището до магазин "Метро",  в областния град на улица "Осъм" и в село Вълчитрън. В 13:17 часа в РС ПБЗН – Плевен е потърсено съдействие за потушаване на пожар в широколистна гора в землището на село Беглеж. Предполагаемата  причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Огънят е тръгнал от  запалено стърнище в близост до широколистна гора и неожъната пшенична нива. Унищожени са гора широколистна дка 10, а са спасени 20 дка. 
В 15:23 часа в У ПБЗН - Долна Митрополия е постъпил сигнал за пожар в пшеничен блок край село Ореховица в местността "Градините". Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън - пожарът е в следствие на горяло в близост стърнище.  Унищожени са 30 дка посеви пшеница.

Пожар опустоши цех за екобрикети край Плевен. Вчера в цех на фирма за производство на екобрикети в Западна индустриална зона - Северен промишлен двор е възникнал пожар. Сигнал за инцидента е постъпил в 19:32 часа в Оперативния център при  РДПБЗН – Плевен.  В пламъците са унищожени 4 тона пелети, 7 тона суровина за пелети (талаш), както и 200 кв.м. - част от складово помещение, ел. инсталация и оборудване. Щетите са големи, но размерът им все още се уточнява. Причините за инцидента са в процес на установяване. След потушаване на огъня служители от районната служба са извършили водоснабдяване в цеховото помещение. През цялата нощ екипи на РС ПБЗН – Плевен са дежурили с пожарна техника. Разследването на случая е поето от Второ РУ – Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство.

На 6 юли в 09:29 часа в РС ПБЗН - Червен бряг е съобщено за пожар в частен имот в града. Пламъците са изпепелили 80 бали със сено. Причините за произшествието са в процес на установяване. В близост до балите няма ел. инсталации и ел. съоръжения. Пожарът е потушен от служители на РС ПБЗН - Червен бряг.

На 6 юли 2020 година екипи на РС ПБЗН - Червен бряг са извършили две технически помощи - отводняване на помещения в града.

На 6 юли служители от РС ПБЗН – Гулянци и РС ПБЗН – Кнежа са погасили пожари в сметище в град Гулянци и в отпадъци в град Кнежа.