Небрежност при боравене с открит огън отново стана причина за пожари в област Плевен

Къща горя в Долни Дъбник, временни паянтови постройки - в село Кулина вода

Екипи на РДПБЗН – Плевен са загасили запалени сухи треви, стърнища и храсти в село Садовец на улица „Росица“, в землището на село Беглеж, село Садовец, град Славяново, село Садовец път за село Телиш, село Лозица, село Изгрев,   село Стежерово, село Гиген на улица ”П. Р. Славейков”, село Ленково, село Загражден, в село Ставерци на улица „Георги Димитров“, село Победа, село Брегаре на улица „Васил Левски“.

На 7 юли в 18:48 часа в РС ПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в къща в град Долни Дъбник. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. До пристигане на екипа до мястото на произшествието, пожарът е погасен от съседи и собственици на имота. Огънят е тръгнал от двора на съседен имот, където са се запалили автомобилни гуми и други отпадъци, след което се разпространява по покрива на къщата. Унищожени са 6 кв.м. покривна конструкция.

В 18:55 часа е постъпил сигнал за пожар във временни паянтови постройки в землището на село Кулина вода. Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. По първоначална информация огънят е тръгнал от запалени сухи треви. Служители от РС ПБЗН – Белене са потушили пожара. Съдействие е оказано с водоноска на община Белене и четирима служители. Унищожени са три паянтови постройки, като са спасени 10 съседни сгради.

На 7 юли екипи на РДПБЗН - Плевен са оказали технически помощи – отстраняване на паднали дървета на пътното платно при село Въбел разклона за село Драгаш Войвода и на пътя между град Кнежа и село Селановци.