Пожарникарите в Плевенско се бориха с куп пожари през почивните дни

Няма пострадали хора

На 10 юли служители от РСПБЗН – Червен бряг са извършили две технически помощи – съдействие до бивш завод „Бета” в „5-ти квартал”.

На 10 юли екипи на РДПБЗН – Плевен са погасили шест пожара в сухи треви и стърнища в град Плевен в ж.к.„Сторгозия” и в местността Табакова чешма, в землището на село Санадиново, както и в град Кнежа улица „Родопи”, на улица „Стефан Цанов” и на улица „Ильо Войвода”.

На 10 юли огнеборци от РСПБЗН – Плевен са потушили пламъци в контейнер за отпадъци в областния град в ж.к.„Мара Денчева”.

На 10 юли в 17:20 часа забравен ел.уред на балкон в областния град на улица „Вардар” е причина за пожар.  Огънят е унищожил бяла, черна и компютърна техника, изолация и мебели. Пострадали хора няма. Пожарът е погасен от служители на РСПБЗН – Плевен.

На 10 юли в 15:13 часа е съобщено за пожар в къща в село Телиш. Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. След изгаряне на отпадъци в съседен двор се запалват суха трева и храсти, от където пожарът се прехвърля върху къщата. Унищожени са две селскостопански постройки и покривна конструкция – 100 кв.м. Пострадали няма. Пожарът е погасен от екип на РСПБЗН – Червен бряг.

На 11 юли в 14:46 часа в РСПБЗН – Плевен е потърсено съдействия за погасяване на пожар в дърва за огрев в двор в село Горни Дъбник. Собствениците на имота са варили компоти в близост до дървата, след което са оставили огнището без надзор.  Унищожени са 5 м3  дърва за огрев.

На 11 юли екипи на РДПБЗН – Плевен са оказали две технически помощи – съдействие с лодка във водоем в местността „Мъртва долина I” край Плевен и на площад „Иван Миндиликов” при пътен инцидент. 

На 11 юли служители от РДПБЗН – Плевен са погасили пламъци в запалени сухи треви в землището на село Ясен, в Плевен – местността Балабаир, село Телиш, село Милковица, град Гулянци, землището на град Кнежа земния път за зоопарк „Гергана” и в град Долна Митрополия.  В 11:28 часа в РСПБЗН – Кнежа е съобщено за пожар в нива с пшеница в местността „Лакъта” на село Бреница. Причина за инцидента е техническа неизправност в селскостопанска техника. Унищожени са посеви пшеница – 50 дка, а са спасени 300 дка.

На 11 юли огнеборци от РСПБЗН – Червен бряг са потушили пожар в отпадъци в село Телиш.

На 11 юли 2020 година в 08:31 часа в РСПБЗН – Гулянци е съобщено за пожар в къща в село Комарево. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Огънят е унищожил покривна конструкция – 40 кв.м. Пострадали няма. 

На 12 юли огнеборци потушаваха пожари в сухи треви, стърнища, отпадъци и нискостеблена растителност в землището Долни Дъбник, до пътя Плевен – София,  Плевен в местността Балабаир и местността Орлето, село Дисевица, град Никопол – до Руски паметник, град Гулянци, град Кнежа на пресечката на улица „Георги Михайлов” и улица „Димитър Бутански” и в Кнежа зад 4-ти стопански двор.

На 12 юли екип на РСПБЗН – Левски оказа техническа помощ – сваляне на надвиснала ламарина от покрив в града на улица „Александър Стамболийски”.

На 12 юли в 12:03 часа служители от РСПБЗН – Гулянци отреагираха на инцидент с газова бутилка в частен имот в село Гиген.