III-то място за ВВВУ "Г. Бенковски" на държавния военен шампионат по дуелна и щафетна стрелба

Бъдещите авиоинженери показаха стил и талант

Бъдещите авиоинженери, младши . сержантите. Драгомир Петров, Цветелин Цаков и Стилян Драгошински, сержант Стоян Стоянов, старшите сержанти Красимир Димитров, Андрей Николов и Иван Белчев от ВВВУ "Георги Бенковски" показаха стил и талант по време на държавния военен шампионат по дуелна и щафетна стрелба.

В много кратък период, под ръководството на треньора и състезателя с богат спортен опит майор Николай Николов и помощник -треньора старшина Димитър Николов,момчетата се мобилизираха, за да представят достойно възроденото ВВВУ "Георги Бенковски". Конкуренцията – шест отбора от щатни военнослужещи и отбор от колеги курсанти от НВУ "Васил Левски".

Отлична организация и съдийство на шампионата на полигон "Люляк" на 2-ра тунджанска механизирана бригада край Стара Загора.

Курсантите заеха трето място в дуелната стрелба със 7,62 мм автомат "Калашников", а в щафетната стрелба с емблематичния „Калашников” са на пета позиция.

В крайното класиране – трето място, след отборите на Съвместното Командване на Специалните операции и този на Сухопътни войски.

Наградите са връчени от бригаден генерал Стоян Шопов –Командир на 2-ра тунджанска механизирана бригада.

На момчетата им предстоят заключителните изпити от лятната сесия и участие в производството на Випуск 2020 "Добруджански".