Разследват двама, принудили мъж да им предаде 20 бона

Единият от задържаните е от плевенското село Глава

Районна прокуратура – Монтана е привлякла в качеството на обвиняем Ц.М. и С.Ш. за извършено престъпление по чл. 213а, ал. 2 от НК. Те са жители на с. Владимирово, общ. Бойчиновци, и с. Глава, общ. Червен бряг, обл. Плевен.

През нощта на 16.07.2020 г. обвиняемите М. и Ш. проникнали в жилището на мъж от с. Септемврийци, област Монтана. Двамата принудили пострадалия М.П. да им предаде сумата от 1150 лв. и мобилен телефон „Самсунг“. След това го заплашили с убийство, за да го склонят да изтегли от личната си банкова сметка сумата от 20 000 лева. Насилствено качили М.П. в лек автомобил без регистрационни номера и го закарали в имота на Ц.М. в с. Владимирово.

Сутринта на следващия ден обвиняемите превозили пострадалия мъж до банка в гр. Монтана. Там, М.П. поискал да изтегли голяма сума от сметката си, но служител на банката се усъмнил в действията му и сигнализирал органите на реда.

Незабавно са били предприети действия за установяване и залавяне на извършителите на престъпното деяние. Още същия ден Ц.М. и С.Ш. са били задържани и разпитани пред съдия. Понастоящем Ц.М. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, а С.Щ. с „подписка“.

Продължават активните действия по разследването на извършеното престъпление.