Три са одобрените за съфинансиране проекти по Раздел ІІІ от Културния календар

Комисията се председателства от заместник-кмета на Община Плевен Стефан Милев

Пет проектни предложения, класирани за разглеждане по същество, обсъди на първото си заседание за годината, проведено на 16 юли, Комисията за разглеждане и класиране предложения съгласно Правилник за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства за съфинансиране на културни проекти на територията на община Плевен. Комисията се председателства от заместник-кмета на Община Плевен Стефан Милев. Заседанието беше свикано на основание Решение № 051/30.01.2020 г. на Общински съвет – Плевен, и Заповед РД 10-188/24.02.2020 г. на Кмета на Община Плевен.

Три от проектните предложения бяха одобрени от Комисията за съфинансиране от Община Плевен. Това са „Който учи, ще сполучи” – песенно – танцов спектакъл на НЧ „Съгласие 1869” – Плевен, с 426 точки, „Историческият път на българите католици, част от Никополската епархия” на РИМ – Плевен, получило 421 точки, и Танцов спектакъл „Танци от мегдана до отвъд Океана” на Сдружение „ОПАС” с 388 точки.

Некласирани от комисията са представените проекти Фестивал „Традицията среща бъдещето” на НЧ „Просвета - 1923” – с. Ясен /170 точки/ и „Оръжието на българите през вековете” на НЧ „Развитие – 1998”- Плевен /136 точки/.