Плевен ще е домакин на Регионално първенство по Програмата "Тенисът - спорт за всички"

Турнирът ще се проведе при спазване на стриктни мерки за безопасност

През този уикенд се възобновяват турнирите от календара на БФТ. Четири клуба ще бъдат домакини на Регионални първенства по Програмата "Тенисът - спорт за всички" до 12 г.

- Регион Югозападен – ТК „Виа Тенис Стар", гр София

- Регион Южен – ТК „Пазарджик"

- Регион Черноморски – ТК „Авеню", гр. Бургас

- Регион Северен – ТК „Плевен-ПСК"

През тази седмица Българската федерация по тенис обяви правилата за възобновяване и провеждане на състезания. Основната цел на изискванията e прилагане на строг медицински протокол при провеждане на състезания, при който на първо място се поставя здравето и сигурността на състезателите, треньорите, съдиите, родителите и служителите на клубовете - домакини на състезанията.

"Екипът е подготвен и всички правила са сведени до участниците. Имаме осигурен персонал, който да посреща състезателите и в базата на ТК „Плевен-ПСК" няма да има струпване на хора. Всичко което е необходимо като осигуряване на дeзiфектанти е подготвено", заяви Велиян Бакалов, регионален кординатор за Северен регион.

БФТ призовава всички участници да спазват стриктно и отговорно всички противоепидемични мерки и медицинския протокол за провеждане на състезания по тенис в страната, както и указанията на здравните власти.