Знаменната група на ВВВУ "Георги Бенковски" предаде знамето на следовниците си

Това стана на специална церемония в присъствието на Началника на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски

Знамето на ВВВУ "Георги Бенковски" носеха с чест и достойнство, випускниците старшина Милен Симеонов, старшина Евгений Христозов и старшина Христо Бикяров.

Първата знаменна група на възстановеното училище! С личния си пример, отношението и поведението си към живота в авиационното семейство защитиха доверието на колегите си и командването да носят светинята на ВВВУ – знамето!

Тримата авиоинженери и след няколко дни лейтенанти от ВВС на Българската армия сами избраха тези, на които да предадат знамето. Това стана на специална церемония в присъствието на Началника на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски, ръководството на Училището, преподаватели, командири и курсанти.

Милен Симеонов с вълнуващ жест и слова предаде знамето на първокурсника курсант Атанас Тодоров, специализация "Радиоелектронно оборудване на летателните апарати". Асистентки на знаменосеца са второкурсничките мл.сержант Снежана Николова, специализация "Авиационно оборудване" и мл.сержант Елена Пройчева, специализация "Радиоелектронно оборудване на летателните апарати".

Предвидена е и дублираща знаменна група в състав: Божидар Гушев и Ивайло Захариев – специализация "Летец-пилот" и Мартин Симеонов, специализация "Авиационно оборудване".

Ритуалът ръководи полковник доц. д-р Мануш Христов, с участието на Представителния духов оркестър на ВВС с диригент майор Михаил Младенов.
Първото сериозно изпитание пред новата знаменна група ще бъде производството на Випуск 2020 "Добруджански" на 31 юли.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"