Простреляха избягал психично болен мъж, полицай е пострадал при залавянето му

Откаран е за лечение в болница в Плевен, без опасност за живота

На 04 август около 13.30 ч. в РУ Ловеч е постъпил сигнал, че 43-годишен мъж, който е настанен за лечение в Държавна психиатрична болница- Ловеч е избягал от лечебното заведение. Около 14.00ч. в РУ Ловеч е получен повторен сигнал, че мъж, който се е съблякал чисто гол, се разхожда по крепост „Хисаря“ и се държи агресивно с охраната. Мястото е посетено от автопатрул на РУ Ловеч, който е установил лицето и към него са били отправени разпореждания да се облече и да представи своите документи за самоличност. Въпреки направените разпореждания мъжът не е реагирал, а е направил опит внезапно да нападне един от полицейските служители, който успява да се отдръпне, след което напада другия полицейски служител и му нанася няколко удари в областта на главата и прави опит да издърпа служебното му оръжие.

На лицето отново е разпоредено да преустанови тези свои действия, но той продължава, това кара полицая да използва помощно средство палка, което не отказва нападателя да продължи с опита си за отнемане на служебното оръжие на ударения полицай. Другият полицейски служител изважда служебното си оръжие и прострелва лицето в областта на хълбока.

Нападателят е задържан и установено, че е избягалото лице от ДПБ-Ловеч, след което е откаран за лечение в болница в Плевен, без опасност за живота.

По случая е образувана проверка, като след приключването и материлите ще бъдат изпратени в Районна прокуратура- Ловеч.