Оправдаха мъж, обвинен в опит за умишлено убийство

Постановена бе присъда, с която подсъдимият е признат за невинен

На 5 август, състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу А.А.Д . от Никопол, обл.Плевен, обвинен в това, че на 12.07.2017 г. в градчето направил опит умишлено да умъртви М.Р.М., като изпълнителното деяние е било довършено, но от него не са настъпили предвидените от закона и целени и искани от дееца общественоопасни последици по независещи от дееца причини – своевременно оказана медицинска помощ - престъпление по чл.115, вр. чл. 18, ал.1 НК.

В провелото се съдебно заседание е постановена присъда, с която подсъдимият А.А.Д. е признат за невинен в това, да е извършил престъплението, за което е привлечен в качеството му на обвиняем, поради което и на основание чл.12 ал.1 от НК съдът го оправдава по обвинението за престъпление по чл.115 вр. чл.18 ал.1 НК. Направените разноски остават за сметка на държавата.

Присъдата не е влязла в сила. Същата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд град Велико Търново в 15-дневен срок, считано от днес.