Национална асоциация на малкия и среден бизнес призова протестите да са в рамките на закона

В този момент е важно да се обединим, за да преодолеем заедно кризата, апелират от сдружението

Национална асоциация на малкия и среден бизнес в България /НАМСБ/ призова протестите да са в рамките на закона.

„Всеки има право на протест, стига да е в рамките на закона“, се казва в позицията на организацията. 

От НАМСБ, обаче, отказват да подкрепят блокади, които пречат на свободното придвижване на хората в големите градове и по междуградските пътища,  и нарушават работата на българския бизнес. 

„Ние заставаме зад правото на всеки един гражданин на Република България да изразява своята позицията и да я отстоява чрез протестни действия. Смятаме обаче, че това трябва да се случва според правилата и законите и да не се нарушават правата на тези, които искат да се придвижат до работното си място, да заведат и приберат децата си от детска градина или просто са решили да излязат за развлечение. Живеем в свободна държава, в която никой не трябва принудително да бъде превръщан в жертва на нечии чужди протестни действия“, изтъкват от Асоциацията.  

Според малкия и среден бизнес у нас ситуацията, в която се намираме е много тежка и икономическите последствия от пандемията от COVID-19 тепърва ще ни връхлитат.

„Считаме, че в този момент е важно да се обединим, за да преодолеем заедно кризата“, настояват от НАМСБ. 

Като работодатели и граждани представителите на сдружението посочват, че затрудненото движение в София и други големи градове на страната рефлектира директно и върху бизнес средата у нас.