Като на кино: Полицейски екшън с гонка и стрелба край Плевен

Издирват се двама мъже от Дисевица

На 12 август около 14.00 часа на път III-118, около 11 км преди село Комарево, община Долна Митрополия, автопатрул установява спрял вдясно по посока на движение лек автомобил "Опел Вектра", с чужди регистрационни табели. Виждайки полицейските служители двама мъже се качват в автомобила и с висока скорост потеглят в посока село Подем.

При последвалото преследване водачът на автомобила не се подчинява на сигналите на полицейските служители, да спре и продължава движението си с висока скорост по средата на пътното платно. Полицейските служители със служебния автомобил настигат „Опел“-а.  Изравняват се с него, като му подават сигнал със стоп палка по образец, за да спре движението си. Водачът рязко усилва скоростта и се опитва да избута служебния автомобил "Шкода" в ремонтен участък. После нарушителите спират автомобила, а полицейските служители излизат от служебния автомобил. При опит да задържат водача, същият с висока скорост насочва автомобила си към тях и успява да напусне пътното платно. Полицаите произвеждат шестнадесет предупредителни изстрели със стоп патрони в безопасна посока. Въпреки това „Опел“-ът се отправя в посока село Подем, като на разклон за село Божурица навлиза в земен път. Последвалите ги полицейските служители не са успели да задържат нарушителите.

В хода на проведените оперативни действия е установено, че водач на автомобила е 35-годишен от село Дисевица, а пътник – 28-годишен от същото село. Те към момента са в неизвестност.

Сезирана е прокуратурата и работата по случая продължава.