С фрактури, но без опасност за живота, са пострадалите при инцидента на жп прелеза в Гривица

За изваждане на ранените от огънатите ламарини съдействие е оказано от екип на РДПБЗН – Плевен

На 13 август 2020 година в 14:11 часа е подаден сигнал от тел.112 за ПТП между лек автомобил и влакова композиция на ж.п. прелеза на село Гривица. Незабавно на местопроизшествието се изпратени полицейски служители.

При огледа е установено, че водачът на "Хюндай" - 27-годишен от село Гривица, при задействана сигнална уредба със семафори и звуков сигнал на ж.п. прелез обозначен със знаци на входа на селото, не спира и не пропуска правилно движещата се товарна влакова композиция. При инцидента са нанесени значителни материални щети по автомобила.  Пострадали са пътници на задната седалка – 66-годишна - с фрактура на ребра и 61-годишна -  със счупени тазови кости и фрактура на дясна ръка. Настанени са в УМБАЛ ''Д-р Георги Странски'' без опасност за живота. За изваждане на ранените от огънатите ламарини съдействие е оказано от екип на РДПБЗН – Плевен.

Водачът и машинистите са изпробвани за наличие на алкохол с техническо средство "Дрегер алкотест", като уредът е отчел отрицателен резултат. Уведомен е прокурор в РП – Плевен.