42-годишен мъж е настанен в болница, след като е бил прострелян

Той е транспортиран в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" – Плевен – контактен и без опасност за живота

На 23 август в 17.25 часа в РУ-Червен бряг е получен сигнал от ФСМП - Червен бряг за пациент с входна огнестрелна рана зад ухото. Незабавно са изпратени полицейски служители. Установена е самоличността на пострадалия – 46-годишен, жител на село Реселец. Той е транспортиран в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" – Плевен – контактен и без опасност за живота. Извършена му е операция по изваждане на проектила. Той е предаден с протокол и предстои назначаване на експертиза за установяване на вида на оръжието, възпроизвело изстрела.

Организирани са оперативни действия и е изяснено, че към 17.10 часа в двора на имота си 46-годишният е прострелян. Извършени са проверки и съсед на пострадалия е предал законно притежаван пистолет. Предстоят експертизи. Работата продължава за изясняване на обстоятелствата около престъплението и установяване на извършителя.

Сезирана е прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.129, ал.2 във връзка с ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"