Обзор на втория кръг на efbet Лига – какво се случи по родните стадиони

Спорт

25-08-2020, 17:25

Автор:

Plevenutre

Всичко от Автора

В понеделник завърши втория кръг на българското футболно първенство efbet Лига с изиграването на двубоя между Берое и ЦСКА 1049. Заралии пропуснаха да се изкачат на върха в класирането, тъй като ако бяха победили щяха да са единственият отбор в лигата с шест точки. Двубоят в Стара Загора приключи без попадения, но беше доста зрелищен като предложи на феновете греди и много положения за гол. Освен тази среща, вторият кръг на efbet Лига предложи още много интересни двубои. Вижте нашия пълен обзор за изминалия кръг в родното първенство.

Лудогорец откри кръга с победа над Славия

На старта на втория кръг шампионът Лудогорец спечели с 3:0 срещу Славия на собствен терен. Това бе първа победа за тима на Павел Върба през новия сезон. Попаденията за „орлите“ отбелязаха Сисиньо, Мавис Чибота и Козмин Моци от дузпа. С победата Лудогорец събра 3 точки в своя актив, тъй като в първия кръг за сезона загуби с 1:3 от Ботев Враца. Отборът на Славия пък остана с една точка и се намира на незавидното 13-то място в подреждането.

Локомотив Пловдив надигра Ботев Враца в оспорван двубой

Носителят на Купата и Суперкупата на България - Локомотив Пловдив, записа първи успех в първенството. „Смърфовете“ надвиха Ботев Враца с 2:1 у дома в оспорван двубой. Бирсент Карагарен откри резултата за Локомотив в 8-ата минута, а Валери Домовчийски вкара за 1:1 в 29-ата. В началото на второто полувреме Лукас Салинас донесе успеха на „черно-белите“. Така Локомотив се върна на победния път след загубата в градското дерби от Ботев Пловдив на старта, докато Ботев Враца допусна първа загуба за сезона, тъй като в първия кръг бе победил Лудогорец с 3:1 у дома.

Арда и Левски не излъчиха победител в Кърджали

Арда изпусна да спечели трите точки у дома срещу Левски (1:1) и записа второ поредно реми за сезона. „Сините“ пък спечелиха първа точка в новата кампания, след като на старта допуснаха домакинска загуба от Берое с 0:2. Арда бе по-добрият отбор и статистиката го показва – 12 положения за гол за домакините срещу 5 шанса за столичани. Освен това възпитаниците на Николай Киров играха над 35 минути с човек повече, след като Ивайло Найденов бе изгонен в 54-ата минута. Арда обаче не успя да вкара победен гол, а попаденията в срещата отбелязаха Иван Коконов за домакините в 8-ата минута и Паулиньо за Левски в 50-ата.

Черно море оглави класирането след разгром над Етър в Търново

Черно море е временният лидер в efbet Лига след категоричната си победа срещу Етър с 4:0 на стадион „Ивайло“. „Моряците“ имат 4 точки в своя актив като са с по-добра голова-разлика от ЦСКА, Берое и Царско село. Матиас Курьор се отличи с хеттрик в мача срещу Етър, а едно попадение добави Денислав Ангелов. Поражението за „болярите“ бе второ поредно от началото на сезона като тимът на Етър е последен с 0 точки и голова разлика 0-7.

ЦСКА спечели дербито на кръга срещу Ботев Пловдив

ЦСКА-София записа успех с 2:1 на „Българска армия“ срещу Ботев Пловдив. Успехът за „червените“ дойде много трудно – направо по-инфарктен начин. Стефано Белтраме донесе трите точки на „армейците“ с гол в 93-ата минута от пряк свободен удар. Преди това Юнус Санкхаре и Мишел Еспиноза се бяха разписали за двата отбора. Иначе ЦСКА доминираше напълно в срещата като отправи седем точни удара, докато Ботев имаше само един точен шут във вратата.

Царско село разочарова срещу Монтана

Воденият от Любослав Пенев отбор на разочарова срещу Монтана. „Царете“ направиха 0:0 у дома, а техният съперник игра с двама души по-малко след 71-вата минута. Първо в 63-ата Стефан Цонков бе изгонен за втори жълт картон, а в 71-вата минута терена напусна Николай Минков с директен червен картон. Царско село имаше 15 удара към вратата, но така и не успя да вкара попадение, с което пропусна да излезе начело в класирането. „Царете“ имат 4 точки и са на второто място, докато Монтана е с 2 пункта на 10-ата позиция.

Берое и ЦСКА 1948 не успяха да се излъжат

Кръгът завърши с мача между Берое и ЦСКА 1948. Както споменахме в началото на нашия обзор, двубоят в Стара Загора не излъчи победител. Получи се доста оспорван мач, като коефициентите сочиха за победа на Берое, но възпитаниците на Димитър Димитров не успяха да  преодолеят вратаря на съперника Даниел Наумов, който направи много силен мач и запази точката за своя тим.