Започнаха дейностите по цялостната реконструкция на уличното осветление в Плевен

Работи се едновременно на три места в града

Дейностите по пълна реконструкция на цялата система за улично осветление в Плевен започна от днес фирмата изпълнител на проекта „Улично осветление” ЕАД – гр. София. Тя спечели проведената от Община Плевен обществена поръчка на стойност 5 197 908 лева без ДДС, срокът за извършване на дейностите е 240 календарни дни.

Работи се едновременно на три места в града – в централна градска част, в жк „Дружба” и в жк „Сторгозия”, където подмяната на осветителни тела започна на едноименния булевард /от изхода за София/ и на ул. „Цар Самуил”. Ще се работи само през светлата част на денонощието, без да се прекъсва електрозахранването.

Във връзка с изпълнението на проекта се въвежда и режим на временна организация на движение по уличната мрежа на град Плевен, като по време на строително-монтажните работи движението на пътни превозни средства по уличната мрежа ще е ограничено в част от платното за движение /едната пътна лента/, без да бъде спирано. Пешеходното движение в участъците по трасето, което се ремонтира, ще бъде ограничено.