Десетки пожари гасиха огнеборците в Плевенско през почивните дни

Няма пострадали хора

На 28 август 2020 година в 14:05 часа в РС ПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в царевичен блок и лек автомобил "Тойота Хайлукс" в землището на град Пордим. Съдействие за потушаване на пламъците е оказано с водоноска и друга селскостопанска техника на фирма "Агро Сантино" ООД, както и с водоноска на община Пордим.  Предполагаемата причина за инцидента е техническа неизправност. Пожарът възниква по време на жътва от блокирал лагер на хедъра на комбайна.   Унищожени са царевичен блок - 20 (дка) и лекия автомобил. Спасени са царевичен блок -  100 (дка).

На 28 август служители на РС ПБЗН – Плевен са потушили пламъци в метален контейнер на пътно платно в град Плевен в ж.к. Сторгозия“.

На 28 август огнеборци да гасили пожари в сухи треви и нискостеблена растителност в град Белене до басейн "Престиж",  в землищата на селата Реселец и  Жернов, както и град Гулянци. Суха трева горя и край изоставена къща в град Кнежа на улица „Лонгоза“, в село Долни Луковит на улица “Нов квартал“ и в град Долна Митрополия на улица „Заводска“.

На 28 август 2020 година в 12:14 часа служители на РС ПБЗН - Червен бряг са отреагирали на инцидент с неизправна газова бутилка в частен имот в село Реселец.

На 29 август огнеборци са потушили пожари в сухи трева и храсти в областния град на улица „Цар Самуил” и в ж.к. „Сторгозия”, в землищата на село Обнова  и  село Милковица. В землището на град Кнежа са спасени 70 кошера.

 На 29 август в 14:32 часа служители от РС ПБЗН - Червен бряг са оказали техническа помощ при изваждане на паднали кобила и малко конче в коритото на река Златна Панега.

На 29 август в 09:28 часа в РС ПБЗН – Никопол е съобщено за пожар в навес на кравеферма – барака в местността „Харманлъка“ в крайдунавския град. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение. Огънят е унищожил покривна конструкция 23 кв.м.

На 29 август 2020 година в 19:31 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за низов пожар в крайпътна територия в землището на село Жернов. Пламъците са унищожили 33 дка растителност. В пожарогасенето участие са взели служители на РС ПБЗН – Никопол.

На 30 август 2020 година служители от РДПБЗН - Плевен са потушили пожари в отпадъци в Плевен на улица „Лозенка“, бул. „Данаил Попов“, улица „Хан Крум“ и на улица „Осъм“,  в село Шияково на улица „Иван Мичурин“.

На 30 август екипи на РДПБЗН - Плевен са оказали техническа помощ за отстраняване на  маслен разлив на пътно платно на улица „Българска авиация“. В 12:04 часа служители на РСПБЗН – Червен бряг на съдействали при пътен инцидент на пътя село Чомаковци – село Еница.

На 30 август огнеборци са потушили пожари в сухи треви в землищата на село Беглеж, село Стежерово и село Радомирци, местността „Орлето“ край Плевен. В 19:12 часа в РС ПБЗН – Никопол е съобщено за пожар в широколистна гора край град Никопол. Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 5 дка гора широколистна дка, огнеборци са спасили други 5 дка. 

На 30 август в 18:11 часа в Оперативния център при РДПБЗН - Плевен е постъпил сигнал за пожар на балкон на жилищен блок на плевенския булевард „Русе“. Предполагаемата причина за инцидента е техническа неизправност - газовата бутилка е започнала да изпуска налягане от винтила. Унищожени са техника; битова газова бутилка и ролетни щори – 4 м.кв. Служители от РС ПБЗН – Плевен с два автомобила са потушили пламъците.

На 30 август 2020 година в 14:39 часа в РДПБЗН - Плевен е постъпил сигнал за пожар в къща в село Шияково. Причините за инцидента са в процес на установяване. Унищожени са покривна конструкция 80 кв.м., мебели, техника и домашно имущество. Пострадали хора няма. Служители от РС ПБЗН – Гулянци са потушили огъня с два автомобила.