Курсантки от ВВВУ "Георги Бенковски" участват в турнир по стрелба с пистолет "Макаров"

В турнира са заявили участието си 13 отбора с по 2 състезателки

На 3 септември в Пловдив ще се проведе отложения през март месец трети турнир по стрелба „8 март“ за военнослужещи и служители жени от системата на Министерство на отбраната, Министерството на вътрешните работи и службите за сигурност.

Домакин на турнира е Съвместното командване на специалните операции с командир генерал-майор Явор Матеев.

В турнира са заявили участието си 13 отбора с по 2 състезателки. С по два отбора са Академията на МВР и сборен отбор на МВР, Националната служба за охрана , Съвместното командване на специалните операции и ВВС. Със свои отбори са ГД „Национална полиция“, Военна полиция, Дирекция „Жандармерия“ и единствения представител на военните учебни заведения – отбора на ВВВУ "Георги Бенковски".

На стрелкови комплекс „360 градуса“ –с. Войводиново състезателките ще изпълнят стрелкови упражнения с пистолет "Макаров", регламентирани в правилата на турнира.

Сред утвърдените в битки състезателки ще бъдат и курсант старши сержант Катерина Хавальова и курсант младши сержант Василена Маркова с треньор майор Николай Николов.

Успех на всички състезателки защото целта на турнира е насърчаване равнопоставеността на жените и мъжете , посветили се на професионална реализация в сектор „Сигурност“.