Новата учебна година беше открита празнично във всички училища в община Левски

Тържества са организирани за първи, пети и осми клас, за да няма струпване в училищните дворове

Новата учебна 2020/21 година днес беше открита празнично, присъствено във всички училища в община Левски. Тържества са организирани за първи, пети и осми клас, за да няма струпване в училищните дворове.

130 деца прекрачиха прага на училището за първи път, а общо 180 деца, на 5 и 6 години, са в предучилищните групи, в община. Училищните автобуси ще пътуват по график, като за учениците е препоръчително да се возят с маски, информира Петя Чолакова - гл. експерт „Образование ,култура и спорт”. Кметът на Община Левски - Любка Александрова честити новата учебна година на ученици, учители и родители: „..Въпреки предизвикателствата, няма да позволим това да ни демотивира за образование. Новата учебна година ще ни направи по-грамотни и по-мислещи, за да отговаряме на предизвикателствата на времето, за да сме си полезни. Пожелавам от сърце да няма дистанционно обучение и виждам това пожелание в очите и мислите на всички ученици и родители. Нека да сме здрави и духа на знанието да ни води….”. Тази година тя беше гост на прекрасния празник в ОУ „Христо Ботев”, с. Българене ,където изненада всички с празничен поздрав и книги за

В ОУ „Христо Ботев”, с Българене са щастливи, защото ще учат в красиво училище, което е ремонтирано не само отвън, но и отвътре. Класните стаи и коридорите греят обновени и преобразени. Това споделя Стефания Георгиева - учител по Български език и литература. „Сега сме като в приказките!”- споделят и децата .

По-късно днес, г-жа Александрова поздрави лично учениците, учителите и родители в ОУ „Неофит Рилски”в село Обнова.

И СУ „Крум Попов” в град Левски, най голямото в общината, посрещна с вълнуващо празнично тържество учениците от първи, пети и осми клас, тази сутрин. Съгласно изискванията за безопасност, по предварително обявен график, в училището новата учебна година започна за 535 ученика. Директорът на училището Валентина Дженева приветства топло всички на празника на българското училище и воля за образование.

С пожелание за успешна, ползотворна учебна година, отговорност - повече от всякога, от ученици и родители за спазване на правилата на МОН, с цел опазване живота и здравето на учениците и учителите, зам. кметът Кольо Домеников поздрави от свое име и от името на кмета на общината Любка Александрова, ученици учители и родители.