Голям брой пожари са гасили през последните дни в област Плевен

Няма пострадали хора

На 18 септември 2020 година служители от РДПБЗН - Плевен са оказали три технически помощи. Екип от РСПБЗН – Плевен е събрал счупен живачен термометър в стая на обитавано жилище в областния град на улица "Патриарх Евтимий". Други служители са оказали съдействие на самокатастрофирал автомобил „Мазда-3“ на път Е 83 в района на Гривица и са помогнали на екип на спешна помощ и полицията за изваждането и товаренето на пострадалите в линейка. Служителите са измили пътното платно след инцидента. Около 22:20 часа е измито и пътното платно след ПТП в областния град на улица „Трети март“.

На 18 септември екипи на РДПБЗН - Плевен са погасявали пожари в сухи треви и отпадъци в землищата на градовете Плевен, Левски, Долна Митрополия в гробищен парк, както и в селата Садовец, Петърница, Горник, Реселец, Ракита, Обнова, Брест, Долни Вит Ж.П – спирката, Писарово.

На 18 септември в 10:59 часа е съобщено за пожар в бали сено в село Реселец - стопанския двор. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Пожарът е обхванал сухи треви на площ 10000 кв.м. Унищожени са покривна конструкция 110 кв.м. и 10 бали  фураж. Пламъците са погасени от служители на РС ПБЗН - Червен бряг. 

На 19 септември 2020 година екипи на РДПБЗН – Плевен са погасявали пожари в нискостеблена растителност, стърнища и отпадъци в землищата на градовете Долни Дъбник, Койнаре, Червен бряг, Гулянци, Славяново, Белене, както и селата Петокладенци, Садовец, Николаево, Телиш, Българене, Стежерово. Пожари са възникнали и в населени места – сухи треви са се запалили в град Кнежа на улица „Димитър Благоев”.

На 19 септември 2020 година в 11:05 часа в РСПБЗН – Левски е потърсено съдействие за потушаване на пожар в лек автомобил „Опел Астра" в центъра на село Обнова.  Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение. Автомобилът се самозапалва по време на движение. Водачът го загасява сам до идването на екипа. Унищожен е двигателен отсек.

На 19 септември 2020 година в 13:08 часа в РСПБЗН – Гулянци е съобщено за пожар в лятна кухня и навес в землището на село Комарево. По първоначална информация огънят е тръгнал от техническа неизправност в газов котлон. Пламъците са унищожили навес – 20 кв.м.; лятна кухня – 20 кв.м.; домашно имущество /дрехи, малоценни уреди, хранителни продукти/ бяла, черна и компютърна техника. Пожарът е погасен от екип на местната пожарна служба.

На 19 септември в 14:43 часа в РСПБЗН – Гулянци е потърсено съдействие за погасяване на пожар в разсад иглолистни дървета и суха трева в землището на село Милковица. Пламъците са тръгнали от запалена суха трева до разсадника. Унищожени са 80 броя дървета от черен бор и туя.

На 20 септември 2020 година огнеборци от РДПБЗН – Плевен са локализирали и потушили пламъци в сухи треви, храсти, горска постеля и отпадъци в землищата градовете Плевен ж.к. „Дружба - 3“,  Койнаре, Никопол, Гулянци и селата Гривица, Беглеж, Петърница, Телиш, Каменец, Милковица. Пожари, причинени от небрежност при боравене с открит огън и човешка непредпазливост, са възникнали и в населени места. Пламъци са локализирани и потушени в село Муселиево на улица "Стефан Караджа" и в град Кнежа на улица "Ильо Войвода".  Около 16 часа служители от РС ПБЗН – Кнежа са спасили фураж 500 бали, трактор и сламопреса в стопански двор в село Еница. Огънят е тръгнал от запалени сухи треви.

На 20 септември в 21:41 часа екип на РС ПБЗН – Плевен е погасил пожар без преки материални загуби в контейнер за отпадъци на плевенската улица "Бъкстон". Горящи отпадъци са погасени в землището на село Милковица. В 20:20 часа служители от РС ПБЗН - Червен бряг са потушили пламъци в контейнер за отпадъци в центъра на Червен бряг.

На 20 септември 2020 година в 16:29 часа в Оперативния център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в царевичен блок в землището на село Радомирци. По първоначална информация огънят се е прехвърлил в царевицата от запалени в близост сухи треви.  Изгорели са посеви 60 дка. Бързата реакция на екип на РС ПБЗН - Червен бряг е спасила 200 дка посеви. 

Вчера се самозапали зърнокомбайн "Джон Диър" в землището на село Лазарово, община Кнежа. Сигнал за произшествието е постъпил в 13:05 часа. Трима огнеборци от пожарната служба в Кнежа са локализирали и загасили пламъците. Зърнокомбайнът е спасен.