Надежда за Сияна: 4-годишно момиче от Плевен се нуждае от 300 000 евро, за да живее

Детето може да бъде оперирано спешно в клиника в Израел

4-годишно дете от Плевен има нужда от помощ. Сияна има тумор на бъбрека с разсейки в тялото. Родителите ѝ са намерили клиника в Израел, където може да бъде оперирана спешно. За да замине обаче, семейството трябва да събере бързо 300 000 евро.

Oще преди да осъзнава какво е да си борбен, съдбата изправя Сияна пред битка за живот.

"В края на януари откриха на детето ми тумор на бъбрека с разсейки в тялото. За нас животът стана много труден, защото минахме през отричането, не вярвахме, че това може да се случва на нас, на нашето дете, как е възможно”, разказа Милена Луканова пред Нова тв.

Сияна преминава през различни видове лечение. Всичко води до намаляване на размерите на тумора, но за кратко. Така лекарите отстраняват тумора, но заедно с целия ляв бъбрек.

"Не мина и месец и се оказа, че има нов тумор, близо до стария”, обясни майката.

Сега родителите са намерили нов път към лечението на детето си – далечен и скъп.

"В Израел за безумната сума от 300 000 евро... Ние няма как да ги съберем сами и затова организираме дарителска кампания. Трябва да се случи до края на този месец, за да може следващата химиотерапия да продължи там”, каза още Луканова.

В неделя Сияна ще празнува 5-ия си рожден ден и за него родителите й искат да ѝ подарят надежда.

Милена благодари безкрайно на всички, които досега са дарявали, както и на лекарите в България.

"Добрите хора са навсякъде. Всеки е добър вътре в сърцето си. В момента за нас душите са си отворили всички хора, за което сме им безкрайно благодарни”, споделя майката на Сияна.