Две държавни първенства по бокс прие Петрич

Над 120 излизат на ринга

Продължава перспективното развитие на отношенията между Община Петрич и Българската федерация по бокс, ознаменувано с поредното домакинство на Петрич, този път на Държавен личен шампионат и Държавно лично отборно първенство по бокс за младежи. В продължение на два дни зала „Арена Петрич“ приема двубои между състезатели от цялата страна. Над 120 излизат на ринга. Създадена беше изискваната от Федерацията организация за шампионата при спазване на противоепидемичните мерки. Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински открои този факт и благодари на кмета на община Петрич Димитър Бръчков.

„Благодаря Ви за партньорството. Респект за организацията и гостоприемството“, подчерта Инински в Петрич. Кметът Димитър Бръчков връчи плакет на община Петрич на Стойка Петрова - европейска шампионка и сребърен медалист от световни първенства по бокс при жените.

В Петрич за шампионата по бокс на младежите пристигна и легендата на България в бокса Серафим Тодоров-Сарафа, който също получи подарък за спомен от южния град.

Кметът Димитър Бръчков благодари за доверието, оказано от Българската федерация по бокс досега на община Петрич и пожела доброто партньорство да продължи да се развива във времето напред.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен