Обсъдиха казуса на превозвачите относно узаконяване на бившите ведомствени бензиностанции

Проведе се среща между областния управител Мирослав Петров и кмета Георг Спартански

На среща между областния управител Мирослав Петров и кмета Георг Спартански бе обсъден проблема, поставен от превозвачите при срещата им преди дни с евродепутата Андрей Новаков. Въпросът касае издаването на разрешителни за търпимост за бившите ведомствени бензиностанции. На срещата становища по темата изложиха арх. Невяна Иванчева-заместник кмет по териториално развитие, гл. архитект на община Плевен Светослав Митев и Цецка Овчарова – директор на дирекция „Икономическо развитие”.

Областният управител Мирослав Петров накратко запозна присъстващите с проблема на превозвачите за товарни превози, които настояват да имат възможност, като земеделските производители, да зареждат камионите си от собствени колонки на много по-ниски цени. Изпълнили са всички изисквания към НАП, така че да се изключат предпоставки за търговия с гориво и се нуждаят от разрешително за търпимост, което се издава от община Плевен.

По думите на главния архитект на община Плевен Светослав Митев има отработени няколко такива случаи. Той обясни, че вариантите за узаконяване на този тип обекти са два. „Или понеже са заварено положение до 89 година и не подлежат на въвеждане в експлоатация да вземат едно удостоверение от ДНСК,  или, ако желаят търпимост, такива сме издавали няколко до момента, следва да си направят  съответните проекти, които да отговарят или на тогавашните условия, или по ЗУТ”, обясни арх. Митев.

По молба на областния управител Мирослав Петров в община Плевен ще се проведе среща с превозвачите, където те да получат информация какви са вариантите за узаконяване на тези обекти.