Иззеха боен арсенал от дома на 61-годишен в Бреница

Сезирана е прокуратурата

Голямо количество незаконно притежавано огнестрелно оръжие и боеприпаси иззеха полицаи от РУ Кнежа. Полицейските действия са предприети вчера в следобедните часове.

Извършена е проверка в частен дом в село Бреница, собственост и обитаван от 61-годишен. В имота са установени револвер с надпис "Звезда 1940", със 7 броя боеприпаси за огнестрелно оръжие, калибър - 5,6 мм.; в хартиена кутия са намерени 7 броя боеприпаси за огнестрелно оръжие кал. - 7,65 мм, и два самоделно изработени метални предмети, с метална цев и ръкохватка, наподобяващи пистолет, открит е и газов пистолет "Blow mini", както и овален предмет, зелен на цвят, по вид наподобяващ граната /с диаметър около 7-8 см./. Съставен е протокол на основание чл. 83, от ЗМВР със съгласие на собственика. Оръжията и боеприпасите са предадени доброволно също с протокол. Предстоят експертизи. 61-годишният е разпитан и е направил пълни самопризнания. Местопроизшествието е обезопасено и поставено под охрана. Сезирана е прокуратурата.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"