Враца софтуер общество организира за първи път в Плевен курсове по програмиране

Животът

03-10-2020, 08:14

Снимка:

pixabay

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Идеята е след това те да имат възможност за стаж в ИТ сферата в Плевен

За шеста поредна година, Враца Софтуер Общество организира 9-месечни курсове по програмиране. Като за първи път ще има възможност хора от Плевен и региона да се включат онлайн в обученията. Идеята е след това те да имат възможност за стаж в ИТ сферата в Плевен. Това става възможно благодарение на партньорството с местната Академия Уебрика.

Курсовете са подходящи за хора над 13 години – ученици, студенти, работещи и безработни, които са решили да усвоят умения от ИТ сектора. Не е нужно да имате предварителен опит. Кандидатстването ще бъде отворено до 11 октомври. Желаещите могат да се кандидатстват тук https://school.vratsasoftware.com/train-devs.

След стартирането на курсовете 2015г във Враца вече има над 30 човека преминали през обученията и работещи в тази сфера в града и 3 фирми отвориха офиси в града. Екипът на Враца Софтуер Общество има за мисия да даде нови възможности на жителите на по-малки градове за предизвикателна и добре платена работа. Каузата ни продължава да набира скорост с годините, като идеята е все повече хора да могат да си позволят добър стандарт на живот в родния си град, без да се налага да го напускат.