Откриха цигари без бандерол и контрабанден тютюн при проверки в Плевен и Садовец

Тютюневите изделия са иззети

Два кашона, съдържащи 100 стека с цигари без акцизен бандерол, 100 кутии нелегални цигари и 9.800 кг насипен тютюн иззеха плевенските полицаи. На 7 октомври в село Садовец служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР Плевен са спрели два автомобила. В лек автомобил "Волво", с водач 33-годишен, е установен един кашон, съдържащ 50 броя стека с цигари, без акцизен български бандерол, с марка "Голд Маунт" 80 мм. В друг автомобил - лек автомобил "Фолксваген Пасат", с водач 44-годишен, е намерен един кашон, съдържащ 50 броя стека с цигари, без акцизен български бандерол, с марка "Голд Маунт" 80 мм. Нередовната стока е предадена доброволно. Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК.

На 6 октомври 2020 година за времето от 09.50 часа до 10.40 часа служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен са извършили проверка на пазар в областния град. В кутия на ролетни щори са намерени 60 фабрично запечатани кутии с цигари, без бандерол с марка "Karelia Blue" и 40 фабрично запечатани кутии с цигари от марка "Philip Morris". По време на проверката не са установени собствениците или държателите на акцизните стоки без бандерол. Тютюневите изделия са иззети и предстои съставяне на два акта по Закона за акцизите и данъчните складове.

Вчера в Плевен е проведена специализирана полицейска операция за недопускане и разпространение на акцизни стоки без бандерол. За времето от 07:00 часа до 17:00 часа на територията на Второ РУ са извършени проверки. В 08:30 часа в контейнер за смет е намерен полиетиленов плик с жълто-кафява суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло 9.800 кг. Съставен е констативен протокол и продължава работа полицейски инспектор.