Студенти от МУ-Плевен са диагностицирани с коронавирус

За това информираха от Студентския съвет

След проведена среща днес с проф. Д. Димитров - заместник-декан на факултет „Медицина“, трябва да ви информираме, че наши студенти са били диагностицирани с положителна проба за COVID-19. Университетът се придържа към разписаните в началото на учебната година правила и насоки и, както следва, всички контактни лица са вече издирени и поставени под карантина. Това съобщават от Студентски съвет при Медицински Университет - Плевен.

Ето какво още информират оттам и какви напътствия дават към останалите студенти:

"Разбираемо, това предизвика тревога в нашата студентска общност. За да предпазим себе си и близките си и в унисон с препоръките на ръководството, Ви напомняме, че всички студенти трябва да носят маски в университетските болници и помещения. Моля, придържайте се към социално дистанциране, т.е. избягвайте групови събирания, ресторанти, барове, клубове, спортни мероприятия и др.

1. УЧЕБНИ ЗАНЯТИЯ
Онлайн дистанционно обучение се организира за студентите, които са под карантина. За всички останали студенти учебните занятия продължават по вече установения ред. Ние ще ви информираме при настъпила промяна.

2. СЪБИТИЯТА, КОИТО СЕ ПРОВЕЖДАТ
Всички събития на територията на университета се отменят в рамките на седмицата.

3. Ден на народите (International day)
В следващите два дни репетициите на територията на университета се отменят. Следва да се уточни провеждането на Денят на народите, планиран за събота, 17.10 при така създалата се ситуация.

В следващите няколко дни ръководството на Медицински университет – Плевен ще следи отблизо ситуацията и Студентски съвет ще ви информира своевременно за настъпили промени в учебния процес.

Знаем, че тези новини може би ще ви обезпокоят, но Ви призоваваме да бъдете отговорни и да следвате противоепидемичните мерки. Жизнено важно е студентското ни общество да работи заедно и да сме солидарни едни с други.

Моля, пазете себе си и околните, като спазвате всички предпазни мерки за COVID-19."