Шефът на Партизан (Червен бряг): Феновете на Левски да идват на празник, а не на война

Ангел Стоянов сравни обстановката на стадиона в Червен бряг с тази на "Олд Трафорд"

Председателят на Партизан (Червен бряг) Ангел Стоянов разказа повече за Дарик радио и dsport.bgза отборът, който ще приеме Левски за Купата на България другата сряда. 

"Здравейте, подготовката върви с пълна сила. Имаме срок до 19-ти, когато ще дойдат представителите на БФС и на Левски, за да одобрят препоръките за безопасност за феновете - за гостуващия отбор най-вече. Ние сме мирни хора тук, не сме биткаджии. Представете си, че сте на "Олд Трафорд". Хората седят, ръкопляскат, викат", сподели той.

"Преди години по времето на комунизма, бяхме Партизани и пуснахме след десетина година едно гласуване в интернет, тъй като повечето хора викаха "Партизан, Партизан". И хората гласуваха да се преименуваме на Партизан", заяви той.

"Ограждения, заграждение, входове. Стадионът ни е от миналия век, гледаме да направим празник за града, да спазим препоръките на МВР и организацията да е на високо равнище", каза още той.

"От гостуващия отбор са ни заявили 250 и ние очакваме 1300, така че около 1500. Средно на мач си има около 300-400 посещаемост. Добра посещаемост. Дано зрителите да го приемат като празник на Червен бряг, а не като някаква страшна футболна среща, в която да има изстъпления. Това не е приятно. Правим го за хората на Червен бряг. От 50 години не е имало посещение на такъв голям отбор. За последно играем с Ботев Враца през 1970-те години. Отстраняваме ги с 2:1. И не се знае кой ден пак ще се случи да дойде такъв отбор", добави Стоянов.

"Закана? Не, мачът ще се реши на футболния терен. Играем за победа, разбира се", каза той. "Билетите ще са цена от 10 и 20 лева. Като тези от 20 лева почти свършиха, тъй като са ограничени. И от гостите ще има и делегация. Имаме козирка, да. Но не е покрит целия стадион", заяви Стоянов.

"Ще посрещнем на драго сърце Левски и кой и да е. Играем за хората от Червен бряг. Не мога да кажа кой ще бяга и кой не от работа и училище. Който иска, да си вземе отпуска и да дойде. Ще има леки премии, още не са обявени", сподели той.

"Целта на Партизан, която е поставена от общинското ръководство... е средняшка работа. Сега сме на шесто място. Звездите са Ангел Русев, който играеше в Литекс Станислав Антонов - вратаря, който беше в Дунав", каза още Стоянов.

"Моля феновете на Левски да знаят, че са дошли на празник, а не на война", добави Стоянов.