Ще има тв излъчване на Спартак - Балкан (Ботевград)

Двубоят е на 19 октомври

Както беше обявено, А1 закупи от Българска федерация по баскетбол (БФБ) телевизионните права за Националната баскетболна лига (НБЛ), EFBET Купа на България и Суперкупата на страната по баскетбол за следващите три сезона. Първоначално телекомът ще осигури излъчването на една среща на кръг – всеки понеделник от 19:00 часа, като мачовете ще могат да се гледат временно по канала MAX Sport 2.

Зрителите ще могат да проследят всички ключови сблъсъци и да бъдат във всяко кътче на страната, за да гледат най-интересното от една от най-популярните игри. Още във втория кръг един срещу друг ще застанат отборът със славна история Спартак (Плевен) и последният шампион на България Балкан (Ботевград). Двубоят е на 19 октомври от 19,00 часа в зала "Балкаснтрой".

Вече можем е ясен и коментаторският екип на продукцията. В баскетболния ефир се завръща един от доайените в баскетболния коментар - Камен Алипиев. Той ще работи съвмстно с Деян Веселинов, Любомир Нешев и Роберт Лазаров. Четиримата имат дългогодишен стаж и са доказани специалисти в баскетболната журналистика. За ТВ продукцията ще се грижи TВ1.