Невяна Владинова: Важно е в България да вземем максимума от програмата Еразъм+

Плевенчанката се срещна с българския посланик Пламен Бончев

"Повече финансиране за спорт по Еразъм+ и допълнителни възможности за младите бяха част от темите, които обсъдихме с посланик Бончев, по време на посещението ми в Брюксел. За 30 години Еразъм се превърна в най-разпознаваемия бранд на ЕС. Важно е в България да вземем максимума от програмата още от 1- ви януари другата година." Toва написа на профила си във фейсбук "златното момиче" Невяна Владинова.

Както вече писахме, голямата ни шампионка по художествена гимнастика е в Брюксел за участие в инициативата "Дните на Еразъм", посветени на 30-годишнината от учредяването на програмата. Поредицата от събития събира спечелили проекти по нея, за се запознаят помежду си, като идеята е обмяна на опит и ноу хау в различни сфери на обществения живот и образованието.

Невяна присъства на тази инициатива, защото програмата вече финансира и спорт и след като се върне от Брюксел тя ще може да разкаже подробности и иновации, които е видяла на място и от първа ръка, както и да запознае всички в БФХГ с тази нова инициатива с финансирането на спорта по програмата Еразъм.