Над 2 млн. възрастни хора ще получат по 50 лв. към пенсиите си и през ноември

Това съобщи премиерът Бойко Борисов в официалния си профил във фейсбук

Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв. към пенсиите си и за ноември, съобщи премиерът Бойко Борисов в официалния си профил във фейсбук.

"За целта отпускаме близо 106 млн. лв. по бюджета на ДОО. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните месечни възнаграждения. Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до март 2021 г. и го изпълняваме“, посочва премиерът.

"В същото време предлагаме от догодина минималната пенсия да стане 300 лв., а от юли вдигаме всички пенсии с 5%. Грижата за възрастните хора е наш дълг и неотменен ангажимент. Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа“, допълва в поста си Борисов.

Премиерът посочва още, че ще бъдат отпуснати и близо 23 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата на три гранични пункта - Златарево, Калотина и Кулата. По думите му целта е пунктовете да отговарят на необходимите изисквания за качество и да се облекчи преминаването на хората през тях.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен