Лабораторията за COVID-19 към МУ-Плевен започна работа на 3 смени

До 180 проби на ден правим, коментира проф. д-р Славчо Томов

Лабораторията за COVID-19 към Медицинския университет в Плевен започна работа на 3 смени. В нея се обработват проби от три области, предаде БНР.

Предвид епидемиологичната обстановка, работата на лабораторията към Медицинския университет се увеличава, казва ректорът проф. д-р Славчо Томов:

"Периодично изпитваме затруднения наистина, но определено мога да кажа, че с помощта на държавата и с помощта на министъра на здравеопазването се снабдяваме и Областният щаб ни подпомага страшно много. Благодарение на тази помощ ние работим и успяваме да задоволим потребностите на област Плевен, област Ловеч, област Велико Търново, категорично.

Лабораторията и хората, които работят в лабораторията, са изключителни професионалисти и всеки един тест, който има съмнение, че не е категорично положителен, той се повтаря, той се потретва, така че ние гарантираме сигурността на PCR тестовете на нашата лаборатория. Вече увеличихме предвид обстановката, на три смени се работи. До 180 проби на ден правим. Смятам, че това задоволява потребностите на региона".