Националната научна сесия за студенти и преподаватели на Медицинския колеж ще се проведе онлайн

Форумът ще се излъчва онлайн на 29 октомври от залите на Учебния корпус

Осемнадесетата национална научна сесия за студенти и преподаватели, организирана от Медицински колеж към МУ-Плевен, се провежда под почетното председателство на Ректора на Медицински университет – Плевен проф. д-р Славчо Томов, дмн. Тази година, в условията на извънредна епидемична обстановка, превърналата се вече в традиция и емблема на Колежа национална научна сесия, ще се осъществи онлайн.

Форумът ще се излъчва онлайн на 29 октомври 2020 г., от залите на Учебния корпус. Откриването е от 16.00 ч. с приветствия на Директора на Медицински колеж доц. д-р Евгения Бързашка. д.м. и Ректора на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов. След тях доц. д-р Евгения Бързашка ще изнесе пленарен доклад на тема: „Пробиотиците – нов поглед в бъдещето на човешкото здраве“.

В Осемнадесетата национална научна сесия ще вземат участие общо 48 студенти и преподаватели. Представителите на Медицински университет – Плевен са от специалностите „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник фармацевт“ и „Социални дейности“ на Медицински колеж, както и от катедра „Физикална медицина, рехабилитация, ерготерапия и спорт“ и Факултета по здравни грижи. В конференцията ще участват и 13 студенти, преподаватели и медицински специалисти от други висши учебни и лечебни заведения в страната: Медицински университет – София, ДЕОС; Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ към Медицински университет – София; Медицински университет – Пловдив; Медицински колеж към Медицински университет – Пловдив; Медицински университет – Варна - ФОЗ; ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и УМБАЛ "Св. Марина" – Варна.

На форума ще бъдат изнесени 22 доклада, разпределени в три секции: Медико-диагностични дейности, Социални и фармацевтични дейности и ВАРИЯ. Електронният сборник от сесията и тази година ще се реферира в „Национален референтен списък на съвременни български научни издания с научно рецензиране”: https://nrs.nacid.bg/register/search.

Линк за влизане във виртуалната класна стая на XVIII национална научна сесия за студенти и преподаватели: https://bbb.mu-pleven.bg/b/teo-k7k-fej.