Асоциация "Докосни Дъгата" поставя началото на нова инициатива

Поводът е тазгодишният месец на диабета – ноември 2020

След многогодишна активност и упорита дейност в подкрепа на децата и младежите, страдащи от Диабет Тип 1, Асоциация "Докосни дъгата" ще затвърди официално работата си в тази посока чрез създаване на отделно звено, занимаващо се с юридическия аспект на защитата на основите им права и интереси.

Считано от 01.11.2020г . Асоциацията полага основите на своя "Правен отдел".

Екип от професионално ангажирани юристи ще бъде на разположение на всички деца, младежи и родители , които се сблъскват с ежедневната дискриминация по повод здравословното си състояние  – проблеми в училище или неразбиране от страна на държавни институции, различни по вид организации, работодатели и т.н

"Ще приемаме сигнали по повод проявата на този вид дискриминация, ще ви съдействаме да търсите правата си, ще осигурим адекватен правен съвет и помощ при процесуалните действия, нужни да се защитят правата на децата ни.

Настъпи момент да застанем с лицата си пред закона. Дойде време за равносметка. Време е с общи сили и сътрудничество да преборим старите модели на поведение. Време е да отворим широко очите си за неправдата и с всички сили и средства да я преборим. Нека само Темида да остане сляпа!

Време е да бъдем „Обединени“, за да изградим ново общество, което ясно да осъзнава, че диабетът не се нуждае от анатема, а от разбиране, приемане и подкрепа!

Нека бъдем заедно в тази кауза!

Очакваме вашите въпроси, сигнали и  казуси на следния адрес: [email protected]

Молим Ви, в съобщенията си да оставяте пълна информация за обратен контакт – име, телефон и имейл!", информираха от асоциацията.