С две тържествени промоции онлайн МУ-Плевен отбелязва празника си в края на октомври

Дипломантите на двете онлайн събития ще бъдат поздравени чрез видео приветствие от ректора проф. д-р Славчо Томов

През 2020 г., в безпрецедентните условия на пандемия от коронавирус и при строги ограничителни мерки, Ръководството на Медицински университет – Плевен реши да отбележи 46 години от основаването си с две празнични събития, които ще се проведат онлайн – тържествени церемонии по дипломиране на Факултет „Здравни грижи“ и Медицинския колеж. С Решение на Академичния съвет датата 31 октомври е утвърдена като официална за провеждане на празника на МУ-Плевен, поради факта, че на 31.10.1974 г. се е състояло Тържественото откриване на Медицинския факултет в град Плевен.

На 29 октомври, четвъртък, от 11.00 ч Факултетът по здравни грижи ще проведе онлайн тържествена промоция на 65 професионалисти по здравни грижи - медицински сестри и акушерки. От Випуск 2020 бакалаври от направление „Здравни грижи” 42 са медицинските сестри и 23 са акушерките. Средният успех на дипломантите от специалност „Акушерка” е много добър 4.91, а на специалност „Медицинска сестра” - много добър 5.10. От завършилите 23 акушерки Кристина Мирославова Михайлова е с най-висок успех - отличен 5.76. От 42 медицински сестри Цветослава Свиленова Симеонова е с най-висок успех – отличен 5.91. Тя е и отличникът на випуска, който ще произнесе приветствено слово от страна на дипломантите по време на онлайн промоцията.

На 30 октомври, петък, от 13.00 ч. Медицинският колеж към МУ-Плевен ще дипломира на онлайн тържествена церемония 67 професионалисти по здравни грижи от специалностите „Рентгенов лаборант“ (13), „Медицински лаборант“ (12), „Социални дейности“ (10), „Помощник-фармацевт“ (22) и „Медицинска козметика“ (10).  Средният успех на випуска е много добър 5.29. Отличниците на Випуск 2020 на Медицинския колеж са 21, а с най-висок успех са двама дипломанти - Екатерина Илиева Ладжова от специалност „Социални дейности“ и Мариана Веселинова Бурова от специалност „Медицинска козметика“ с общ успех от дипломата отличен 5.95, която ще поднесе приветствено слово.

Дипломантите на двете онлайн събития ще бъдат поздравени чрез видео приветствие от ректора проф. д-р Славчо Томов и с музикално изпълнение на цигуларя Чавдар Вълков. Всеки дипломант след промоцията ще има възможност да се снима в тога с дипломата, грамота за отличен успех и предметни награди.