Поетесата Витка Витанова гостува на ОУ "Св. Климент Охридски" – Плевен

На 22 октомври в актовата зала на ОУ „Св. Климент Охридски”, ж.к. „Дружба”, в град Плевен се проведе вълнуваща среща на учениците от първи и втори клас с плевенската поетеса и член на СБП – София и на Дружеството на писателите – Плевен, г-жа Витка Витанова, представена на децата от г-жа Велина Ценкова, учител в училището и също плевенски автор.

На срещата-разговор авторката представи на децата творби от свои книги – стихове и гатанки, както и новата си книга – „Вълшебният чадър”. Децата изпълниха нейни стихове, с предварително изработен от тях мизансцен, отгатваха гатанки, задаваха интересни въпроси. За още по-вълнуващото съпреживяване на творчеството на поетесата прозвучаха две песни по нейни стихове, по музика и в изпълнение на Александър Томов.

В края на срещата малките читатели имаха възможност да си закупят книга с автограф от авторката. Те не спестиха думите си на радост и благодариха за чудесно споделеното време, а поетесата Витка Витанова поздрави децата за вниманието, любознателността, чувствителността и ума, с които са я впечатлили, и взаимно си пожелаха нови срещи.