Полицията удари домашна цигарена фабрика в Подем

По случая е уведомен дежурен прокурор при РП - Плевен и е образувано досъдебно производство

На 3 ноември  около 12:30 часа служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и от Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен са извършили проверка в село Подем. В имота на 78-годишна са намерени различни по вид и размери полиетиленови пликове съдържащи, нарязана и раздробена листна маса, наподобяваща по цвят, вид и мирис на тютюн, както и суров тютюн на листа с общо тегло на всичките около 10 кг.

В стая на работна маса са установени технически съоръжения за производство на акцизни стоки - машина за пълнене на цигари, техническо съоръжение за нарязване на тютюн с ел.мотор, техническо средство с валове за прецизно нарязване на тютюн с прикрепен към него електромотор, две електронни везни, 31 броя фабрично запечатани кутии, съдържащи цигарени гилзи /заготовки с филтър за цигари/ от различни марки.

По случая е уведомен дежурен прокурор при РП - Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 и ал. 4 от НК. Работата продължава разследващ полицай.