Пламен Тачев предостави 2 тона дезинфектант и 2000 маски на личните лекари в oбласт Плевен

Много голямо и значимо в условията на пандемия дарение направи народният представител от ГЕРБ

Много голямо и значимо в условията на пандемия дарение направи народният представител от ГЕРБ Пламен Тачев. Вчера той предостави 2000 предпазни маски и 2 тона работен разтвор дезинфектант на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Област Плевен.

Организацията ще ги разпредели и раздаде на всички 200 общопрактикуващи лекари, работещи на територията на областта – не само в града, но и в малките населени места и селата.

Препаратът служи за дезинфекция и почистване на всякакви повърхности, медицински кабинети, отделения.

Председателят на Сдружението д-р Цветков заяви, че тези 2 тона дезинфектант са им изключително необходими и ще бъдат от голяма полза не само за неговите колеги, но и за пациентите, тъй като едно от най-важните неща за превенция срещу вируса е кабинетите на лекарите да бъдат стерилни.

2-те хиляди маски също са им много необходими, понеже се налага да ги сменят през няколко часа.

Д-р Цветков благодари на Пламен Тачев за подкрепата и отбеляза, че той е единственият частен дарител досега.

"През годините г-н Тачев винаги е показвал уважение към нашата гилдия и професия. Когато сме имали нужда, се е отзовавал и е бил до нас. През март, когато беше първата вълна от коронавирус, той отново направи голямо дарение – снабди ни с маски и предпазни средства още преди държавата да го направи“, заяви д-р Цветков.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен