БФС призова клубовете от Трета лига: Мачове без публика!

През изминалата седмица на много места в страната е регистрирано зрителско присъствие

Ръководството на БФС е изпратило регулярно писмо до Зоналните съвети в четирите центъра с призив да бъде спазвано ограничението за провеждане на мачовете в аматьорския футбол без публика. Изискването е наложително, за да бъде спазено държавно постановление и заповед на Министъра на здравеопазването д-р Костадин Ангелов спортните състезания да не бъдат посещавани от фенове.

През изминалата седмица на много места в страната на срещи от Трета и Четвърта лига, както и в детско-юношеския футбол е регистрирано зрителско присъствие, пише sportal.bg. БФС напомня, че това към момента е забранено и призовава делегатите на мачовете, както и отборите-домакини да се съобразяват с изискванията и стриктно да прилагат разпоредбите.

Доказано допускане на мачове има на срещи от Югоизточната, Югозападната и Северозападната Трета лига. БФС напомня, че Със заповед РД - 01-626/ 27.10.2020 г. на здравния министър се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на Република България за времето от 29.10 до 12.11.2020 г.

Провеждането на спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на закрито и открито се провеждат без публика. За целта Председателите на УС на футболните клубове, както и делегатите на БФС да вземат необходимите мерки за спазване на заповедта и недопускане на зрители на стадионите.

Футболните срещи да се провеждат при спазване на всички санитарно-хигиенични условия. При нови пропуски в организацията на футболните срещи е възможно клубовете, чиито привърженици са на трибуните, да бъдат наказани.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"