Директорът на ОДМВР – Плевен поздрави колегите си по случай празника на полицията

На 8 ноември, Архангеловден, българската полиция отбелязва своя празник

На 8 ноември, Архангеловден, българската полиция отбелязва своя празник. За първи път празникът се чества на 21 ноември 1924 година (ст. стил св. Архангел Михаил). Прекъснат е след 1943 година. По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 година църковният празник Архангеловден - 8 ноември,  е обявен за празник на Националната полиция. С Решение №38 на Министерски съвет от 29 януари 1999 година църковният празник св. Архангел Михаил е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба "Полиция" на МВР. 

Директорът на ОДМВР - Плевен старши комисар Веселин Вътов с поздравителен адрес към полицаите по случай празника!

"Уважаеми колеги,

От името на ръководството на ОДМВР – Плевен и лично от мое име най-сърдечно Ви поздравявам по случай професионалния празник на българската полиция – 8 ноември!
С гордост можем да заявим, че в ОДМВР – Плевен работят служители, които с цената на силна воля, труд и компетентност пазят ненакърнени духа и идеята за справедливост, законност и гражданско достойнство, способни да вземат бързи и адекватни решения в сложни ситуации. Всички вие сте дали своя неоценим принос за противодействието на престъпността и запазването на добрия обществен ред.

Знаем, че рискът е неотменен спътник на полицейската работа. Откакто започна пандемията с коронавируса сме изправени пред огромната мисия да спасяваме животи, да ограничаваме разпространението на заболяването и да помагаме на хората. Благодаря ви за огромния риск, който всеки ден поемате, за положените усилия и изтърпените лишения в нелеката борба с коронавируса. Повечето от нас на 8 ноември няма да празнуват – верни на служебния дълг и ще бъдат на работа 24 часа в денонощието – седем дни в седмицата. Благодаря Ви за неуморния труд, себеотдаването и професионализма.

Уважаеми колеги,
Избрали сме пътя на безкомпромисното прилагане на закона и трябва да го продължим. Желая ви здраве, сили и увереност, а на вашите близки – търпение и подкрепа, както досега.
Благодаря ви за амбицията и енергията да служите вярно на страната на доброто!

Честит празник!"