ДКЦ II - Плевен ще ползва безвъзмездно общински имот за предоставяне на допълнителни здравни услуги

Това реши Общинският съвет на Плевен

Недвижим имот - публична общинска собственост на територията на ДКЦ II - Плевен, да стане частна общинска собственост и същият да бъде предоставен безвъзмездно за ползване от здравното заведение, реши Общинският съвет на Плевен. Предложението влезе като извънредна точка на днешното заседание и е във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната.

„Към настоящия момент е налице необходимост от засилване капацитета на лечебните заведения в Плевен за извънболничната помощ, което е свързано с предоставяне на допълнителни здравни услуги заради усложнената епидемиологична обстановка с COVID-19. В тази връзка гласуваме и това предложение“, посочи при представянето му председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

„ДКЦ II - Плевен ползва по договор за наем описаното помещение за лекарски кабинет. Разположението на кабинета е с цел обслужване на спешни пациенти, както и на пациенти с установени инфекциозни заболявания. Срокът на договора за наем е изтекъл, но нуждата от ползване на помещението е наложителна, особено с оглед на епидемичната обстановка, свързано COVID-19 и възможността за избягване пресичането на потоци на пациенти“, се посочва в писмо на д-р Мариана Лазарова - управител на ДКЦ II - Плевен.

Въпросното помещение в сградата на ДКЦ II - Плевен е разположено на първия етаж, от дясната страна на главния й вход. Общинският съвет гласува безвъзмездното право на ползване на имота да бъде за срок от 10 години, като консумативите и другите разноски за поддържането му ще са за сметка на ползвателя. В решението е записано още, че се забранява на ползвателя да преотдава предоставения имот или части от него на трети лица без знанието и съгласието на собственика - Община Плевен.