Нова акция срещу дрогата в Плевен, двама са задържани

Продължават активните мероприятия за ограничаване разпространението на наркотици

На 12 ноември 2020 година в Плевен са проведени активни мероприятия за ограничаване разпространението на наркотици, информират от пресцентъра на ОДМВР.

Извършена е проверка в дом, собственост и обитаван от 30-годишен. Мъжът предава с протокол за доброволно предаване съцветие от рода на конопа с размери 2 х 2 см. и бяло кристалообразно вещество с тегло 1 грам. По данни на плевенчанина веществата са марихуана и метамфетамин. За престъпление по чл.354 „а“ от НК е образувано бързо производство.

На 12 ноември в рамките на проведена специализирана полицейска операция по линия "Наркотици" на територията, обслужвана от Второ РУ – Плевен са извършени процесуално-следствени действия. Около 09.30 часа на улица "Гривишко шосе" са установени 31-годишен и 33-годишен. При извършената проверка 31-годишният предава доброволно хартиен свитък с размери 1 х 3 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество и хартиен свитък с размери 5 х 2 см., съдържащ жълто кристалообразно вещество. По данни на мъжа веществата са метамфетамин /"пико"/. Лицата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура  - Плевен. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“ ал.1 от НК. Продължават работа разследващи полицаи под контрола и ръководството на прокуратурата в Плевен.