Безплатен интернет за жителите на Червен бряг и Койнаре

Зоните са определени така, че да предоставят услугата на места, посещавани от максимален брой хора

Община Червен бряг приключи успешно изпълнението на проект по програмата "WiFi4EU - насърчаване на интернет свързаността в местните общности", финансиран от Европейската Комисия. Жителите и гостите на гр. Червен бряг и гр. Койнаре, вече могат да използват предимствата на безплатния безжичен интернет в 10 точки за достъп в следните зони на покритие:

Парк „Градска градина“ - гр. Червен бряг;
Парк „Градска градина“ - гр. Койнаре.
Зоните са определени така, че да предоставят услугата на места, посещавани от максимален брой хора.

При избор на безжичната мрежа WiFi4EU от мобилното устройство потребителят трябва да потвърди достъпа чрез заредената страница, за да се свърже успешно. Всички точки за достъп отговарят на изискванията на Европейската комисия за скорост и достъпност.

Осигуреният високоскоростен интернет на обществени места дава възможност за бърза връзка при извършване на дистанционна работа, за информиране и онлайн обучение, както и за общуване с близките хора, които се намират на далечно разстояние. Ползването на интернет със свободен достъп е важно условие за повишаване на цифровата грамотност.

Програмата WiFi4EU предлага на общините ваучери на стойност 15 000 евро за създаване на точки за публичен достъп до безжичен интернет на обществени места, включително библиотеки, музеи, паркове и площади. Целта на инициативата WiFi4EU е до 2020 г. да бъде осигурен безплатен достъп до безжичен интернет на най-посещаваните обществени места във всяко село и всеки град в Европа.