Владинова: Амбицирана съм да продължа да работя за художествената гимнастика

"Мисля за бенефис, но може би, когато има възможност той да се състои пред публика на живо", сподели плевенчанката

Капитанът на националния отбор по художествена гимнастика Невяна Владинова обяви днес, че прекратява спортната си кариера заради контузия във врата. Тя обаче ще продължи да работи за развитието на българската гимнастика, след като стана втори вицепрезидент на БФХГ. Владинова даде интервю за официалната страница на БФХГ във “Фейсбук”.

Първо ЧЕСТИТО, това е страхотна новина и огромно доверие към теб! Как приемаш това ново предизвикателство?
Много отговорно приемам този нов за мен пост, чувствам се ентусиазирана, уверена, че има с какво да помогна и вярваща, че се сработвам чудесно с прекрасния екип на г-жа Раева!

Кога реши, че искаш да се занимаваш с административна дейност в БФХГ?
Мисля го отдавна, влече ме и се готвя за това от известно време.

Освен огромното доверие, което ти се гласува, това е и много трудна и отговорна работа, това мотивира ли те за нови идеи?
Амбицира ме още повече. Осъзнавам каква отговорност е това, но също така осъзнавам и какъв огромен шанс е за мен. Не мисля да го пропилявам и ще дам всичко от себе си, както винаги.

Ти си отскоро в администрацията на БФХГ, как се работи с толкова влиятелни жени накуп?
Истинско удоволствие за мен е да работя в атмосферата, която е създадена в офиса на БФХГ. Винаги съм харесвала успели жени, а възможността да мога да се докосна до техния опит и да работя с тях е огромна привилегия. Въпреки силните си характери, всички са обединени в името на успеха на българската гимнастика.

Как те посрещнаха колегите в офиса на БФХГ? Президентът на Федерацията г-жа Илиана Раева как прие твоето решение?
Моето лично усещане е, че тя се зарадва, когато и съобщих желанието си. Веднага застана зад него, като ме взе плътно до нея, за да наблюдавам всеки един процес във федерацията. Освен, че съм благодарна за доверието и към мен, осъзнавам и колко смело е това от нейна страна, затова няма да я разочаровам.

Обяви край на спортната си кариера, в която на практика сбъдна мечтите си като състезател, обмисляш ли бенефис?
Щастлива съм в края на кариерата си, защото извървях дълъг път и постигнах много, дори неочаквано и за мен. Мисля за бенефис, но може би, когато има възможност той да се състои пред публика на живо.

Какво би казала на малките гимнастички от позицията на днешния ден?
Обичайте това, което правите. Не се отказвайте след неуспехите си, а напротив, тогава бъдете още по-мотивирани и отдадени, слушайте треньорите си и се пазете здрави!

А как би се обърнала днес към многобройните ти фенове?
Преди всичко искам да им благодаря, особено на тези, които ме подкрепяха през цялото време и когато бях 1-ва, и когато бях 15-та. Продължавайте да ни подкрепяте, да сте част от успехите ни и знайте, че имаме нужда от вас и в тежките моменти.

Неви, приеми най-искрените поздравления от екипа на страницата и сайта на БФХГ и очакваме и занапред да работим заедно както досега, с много разбирателство, доверие и обич! УСПЕХ ВЪВ ВСИЧКО, НЕВИ! МНОГО ТЕ ОБИЧАМЕ!
Аз също ви благодаря за подкрепата през всички тези години и съм убедена, че ще продължим да работим с обич и разбирателство!