Да се спазват мерките срещу COVID-19, призовават от община Никопол

МБАЛ – Никопол работи по правилата в полза на нуждаещите се

Да се спазват мерките срещу COVID-19, призова кметът на община Никопол Ивелин Савов. Той информира съгражданите си каква е ситуацията в крайдунавското градче към днешна дата.

"Уважаеми съграждани, ежедневната статистика за разпространението на пандемията COVID -19, става все по-тревожнa. Ограничителни мерки се въвеждат във много държави. Увеличава се броят на заразените и в страната, в това число и в нашата община. Децата ни от V до XII клас задължително ще носят маски по време на учебни занятия. Строго се спазват указанията за осигуряване на зелени коридори за пазаруване от възрастните хора. Със заповед на Министъра на здравеопазването във всяка болница следваше да се обособят легла за пациенти, болни от COVID- 19. Изключение не прави и МБАЛ– Никопол. Спешно трябваше да се сформират медицински екипи, да се поръча и достави най-необходимото оборудване, да се преструктурират отделения и се създадат необходимите условия за пациентите и медицинския персонал. Само за седмица всичко това бе осигурено и МБАЛ – Никопол работи по правилата в полза на нуждаещите се", увери Ивелин Савов.

"Нека отдадем заслужен поклон и изкажем благодарност на всички лекари, работещи на първа линия, на медицинските сестри и помощния персонал: санитари, шофьори, на личните лекари и персонала на спешна медицинска помощ–филиал Никопол, които първи посрещат и диагностицират пациентите. Сега все повече разбираме, че не само заповедите, глобите, или други дестриктивни мерки са единственото условие да спрем разпространението и опасността от коронавируса. И не за да внасяме излишна паника, или страх от ситуацията си позволяваме да се обърнем към всички хора на територията на община Никопол с призив: "Бъдете отговорни!“. Повече от всякога сега ни е необходима самодисциплина и самоконтрол, решителност да пазим своя и живота на своите близки. От всички нас зависи нашето днес и нашето утре. Въпреки трудните месеци, които всички заедно ще преживеем, нека бъдем отговорни – ходете с маски, спазвайте социална дистанция, не излизайте без причина, пазете себе си и своите близки! Животът продължава!", казва още кметът на Никопол.