Заловиха с подкуп инспектор от плевенската пожарна

Лицето е задържано от Окръжна прокуратура - Плевен за 72 часа

На 20.11.2020 г. е задържан в момент на получаване на подкуп инспектор от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - гр.Плевен, ПАБ в гр.Плевен. Подкупът е поискан, за да не извърши действия по служба - съставяне на задължително предписание за отстраняване на нарушение и съставяне на акт за нарушение във връзка със строителен обект, находящ се в гр.Плевен. Инспекторът настоявал, че при изграждането на жилищна сграда не са спазени противопожарни правила и норми за безопасност, което щяло да доведе до спирането строителните дейности до отстраняването на нарушенията. За да не уведоми Дирекция "Строителен контрол" за констатираното нарушение, инспекторът поискал сумата пари, при получаването на които е задържан.

В резултат на проведените действия са събрани достатъчно доказателства и лицето е привлечено в качеството на обвиняем, като предвидената наказание е лишаване от свобода до шест години и глоба. Събират се доказателства и за предишни подобни прояви на същия служител по отношение на други лица и строителни обекти.   

С оглед високата степен на обществена опасност лицето е задържано от Окръжна прокуратура за 72 часа, с цел осигуряването му пред Окръжен съд - Плевен за решаване въпроса за мярката му за неотклонение.
Работата по случая продължава.