Люси Дяковска: Тази седмица ще ми е първият курс за тракторист

Певицата има нова мисия, с която се е заела - да облагороди парк "Кайлъка"

Затварянето на Германия заради COVID-19 върна певицата Люси Дяковска у нас. Пандемията спря участието й в нашумелия спектакъл "В Дрезден" и я приземи в родния Плевен. Вместо да си почива, Люси се хвана да облагородява парк "Кайлъка". Кауза, на която тя отдавна се е посветила.

"Добре съм, защото в последните месеци си намерих причина да се събуждам сутрин и да съм щастлива, че това, което върша, ще направи буквално десетки хиляди други хора щастливи. Ние, артистите, общо-взето се събуждаме заради това", сподели Люси в предаването "Преди обед" по bTV.

"Oт много години парк "Кайлъка" няма хора или дружество, което да се грижи за него. През последните 3 месеца ние разчистихме над 60 дка междуалейни паркови места, започнахме извозването им с багер и камиони, които ни бяха дадени безвъзмездно... Имаме споразумение със затвора в Плевен и от три месеца 10 момчета ежедневно работят за плевенчани", разказа Люси. Аз съм "човекът-духалка", в Плевен издухах всички 2,5 км алеи от листата, за да могат хората съвсем спокойно в събота и неделя да се насладят на парка. Боравя много добре с резачки, а в четвъртък ми е първият курс за тракторист", сподели още тя през смях